Μια νέα υπόθεση καλοστημένης απάτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εμφανιζόταν ως εθελόντρια στον τομέα του τουρισμού της UNESCO.
Η ίδια φαίνεται πως εξαπάτησε χορευτικούς συλλόγους, αποσπώντας συνολικά τουλάχιστον 85.000 ευρώ για ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η γυναίκα προσεγγίζει τα σωματεία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις λέγοντας πως είναι διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού. Πρόσφατο περιστατικό αφορά δήθεν συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού στην Κωνσταντινούπολη.
Στο ταξίδι αυτό πείστηκαν να συμμετάσχουν τρεις σύλλογοι με συνολικά 130 άτομα. Οι συμμετέχοντες κατέβαλαν χρήματα για τη συμμετοχή, μεταφορά και διαμονή, χωρίς ωστόσο να λάβουν ποτέ επιβεβαίωση. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο. Μάλιστα σε μια περίπτωση, μέλη ενός συλλόγου, με 45 άτομα περίμεναν μάταια στις 4:00 τα ξημερώματα το πούλμαν που δεν έφτασε ποτέ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων, όταν επικοινώνησαν με την πράκτορα εκείνη τους είπε ότι έγινε λάθος στην ημερομηνία. Όπως αποκαλύφθηκε, τα ταξίδια είχαν προγραμματιστεί σε ημερομηνίες που δεν υπήρχαν διαθέσιμες πτήσεις ή λεωφορεία. Ο πρόεδρος της UNESCO στην Ελλάδα, Ιωάννης Μαρωνίτης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε αιτηθεί να γίνει δόκιμο μέλος.
Παράλληλα, όπως τονίζει, μόλις έγινε γνωστό ότι χρησιμοποιούσε το όνομα της UNESCO παρανόμως, διαγράφηκε άμεσα. Επίσης υποστήριξε πως κινήθηκαν νομικές διαδικασίες εις βάρος της για απάτη. Η ίδια, φέρεται πλέον να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες, υποστήριξε πως και η ίδια «έπεσε θύμα» ενός ταξιδιωτικού γραφείου με το οποίο συνεργαζόταν.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δύο από τους συλλόγους έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της. Θύματα της συγκεκριμένης υπόθεσης μιλούν και αποκαλύπτουν την δράση της.
Πρόεδρος Συλλόγου που ήταν να ταξιδέψουν μαζί της στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει:
«Ήρθε μια κυρία, “ναι λέγομαι…τάδε, είμαι υπεύθυνη τουρισμού της UNESCO, θα γίνει μια εκδήλωση στο Ζωγράφειο, αν σας ενδιαφέρει”. Της λέω θα το συζητήσουμε φυσικά με τον συμβούλιο, θα ανταλλάξουμε τηλέφωνα και αν μας ενδιαφέρει θα επικοινωνήσουμε. Μας έδωσε λοιπόν αυτή ένα πρόγραμμα, μας έδωσε τιμή. Αυτή ήδη είχε κλείσει με 5-6 χορευτικά.
Από τα οποία δεν πήγε κανένας έτσι;
Φυσικά δεν πήγε κανένας, δυο φορές ήρθε για να πάρει χρήματα εδώ. Και τις δύο φορές είχε ξεχάσει να φέρει απόδειξη σφραγισμένη, που της είχα ζητήσει.
Ήτανε Φλεβάρης μήνας ;
4 η ώρα τα ξημερώματα και στο σημείο που είχαμε ορίσει την συνάντηση περιμέναμε 50 άνθρωποι με τις βαλίτσες στο χέρι. Με πήρε και μου είπε ότι έκανε λάθος ημερομηνία.»
Μέλλος Χορευτικού Συλλόγου της Αθήνας τονίζει:
«Στην Κωνσταντινούπολη ( το ταξίδι ) το οποίο στην ουσία εκλάπησαν τα λεφτά. Έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον της πρακτόρου που το διοργάνωνε, έχει κάνει το ίδιο πράγμα και στο παρελθόν πολλές φορές από ότι απεδείχθη.Και αυτή τη φορά σε πολλά σωματεία παράλληλα.
Τα οποία ήταν να ταξιδέψουν και εκείνα στην Κωνσταντινούπολη;
Τα οποία ήταν να ταξιδέψουν τα συγκεκριμένα, για μια συγκεκριμένη γιορτή που είχε διοργανωθεί, το οποίο θα έπαιρναν μέρος διάφορα σωματεία, τα οποία τους κορόιδεψε όλους, πήρε τα χρήματα.
Η συγκεκριμένη πράκτορας νομίζω ήταν και μέλος αλλά συνεργάζεται χρόνια με την UNESCO. Ουσιαστικά κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί πέρα κιόλας.
Δηλαδή σας έπεισε ότι…
Ναι ναι, ότι οργανώνει τις εκδρομές χρόνια τώρα, συνεργάζονται, έχουν καλή συνεργασία και αυτά».
Η υπόθεση φαίνεται πως έχει και συνέχεια καθώς όλο ένας και περισσότεροι σύλλογοι θα κινηθούν νομικά.